Galerie Mieke van Schaijk tijdens Amsterdam Drawing

Tijdens Amsterdam Drawing presenteert Galerie Mieke van Schaijk uit ’s-Hertogenbosch werk van drie kunstenaars: Marc Rossignol, Kenneth Mroczek en Gino Saccone

Marc Rossignol (1954, Namen; woont en werkt in Brussel) is een onvoorwaardelijke liefhebber van dwaalsporen. Sommige van zijn tekeningen komen tot stand tijdens performances die het karakter hebben van een ritueel. In de performance ‘Lied van de hervonden zielen’ tekende hij tweehandig vervlochten lijnen geïnspireerd door een zandtekening (‘sona’) van de Tsjokwe uit Angola. Het is een raadselachtig mengsel van vormen en talen dat het mogelijk maakt om in een oogopslag de energie die het universum beweegt waar te nemen.

Kenneth Andrew Mroczek (1981, Seattle; woont en werkt in Brussel) kijkt met veel aandacht naar de alledaagse dingen, die voor hem de basis vormen van onze werkelijkheid en haar esthetische eigenschappen. Energie, alchemie, natuur, geografie en landschap, maar ook het maatschappelijke, architectuur, zorg en liefde zijn thema’s die in zijn werk voorkomen. Zijn vernieuwende repertoire omvat het hele veld aan media en mogelijkheden, waarmee hij de mogelijkheid vindt om de werkelijkheid te vangen. Op Amsterdam Drawing laat hij een tekening van een totem zien: The Further Privitization of Natural Resources (totem)

Gino Saccone (1979, Jersey; woont en werkt in Londen) voert de kijker een hoogstpersoonlijk beeldenrijk binnen. Mixed media, beelden, films, textiel en tekeningen gaan een magisch verbond aan waarvan alleen Saccone de sleutel kent. Saccone zet onze geconditioneerde, vastgeroeste kijkervaring op losse schroeven door een maalstroom aan beelden. Geen loodzware aanpak maar eerder een lichte, speelse toon waart door zijn werk.
Saccone gaat schijnbaar intuïtief te werk. Anekdotisch materiaal, cryptische symbolen, hallucinerende weefsels en dadaïstische invallen vloeien samen in een verwonderde ode aan de moderne hypermaatschappij. Werk dat aanspoort tot eigen verhalen en nieuwe dromen.
Van 2009 tot 2010 was hij artist-in-residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn werk was onder meer te zien in de Supplement Gallery, London (2012), Galerie Gabriel Rolt, Amsterdam en Implant UBS Bank, New York (2008), april 2013, Galerie Mieke van Schaijk tentoonstelling met Tilmann Meyer-Faje en Philipp Kremer. Februari 2014 RAW Art Fair met Galerie
Mieke van Schaijk .
In september en oktober 2014 bij Gabriel Rolt te zien.


   
Marc Rossignol Marc Rossignol Marc Rossignol Kenneth Andrew Mroczek Gino Saccone