tathaga schfach

GINO SACCONE 
TILMANN MEYER-FAJE
PHILIPP KREMER

Opening 7 april 2013, 15.00 uur tot en met 17.00 uur

door Ranti Tjan, directeur sundaymorning@ekwc 

Kleine schepen van Tilmann Meyer-Faje
Grote gezichten van Philipp Kremer
En objecten die niet bestaan van Gino Saccone

<< terug

 

 

                     
 

Tilmann Meyer-Faje, Seelenverkäufer Tilmann Meyer-Faje, Seelenverkäufer Tilmann Meyer-Faje Philipp Kremer | Gino Saccone
Tilmann Meyer-Faje | Gino Saccone Tilmann Meyer-Faje | Gino Saccone | Philipp Kremer   Philipp Kremer Philipp Kremer Philipp Kremer Philipp Kremer
 

Gino Saccone (UK) voert de kijker een hoogstpersoonlijk beeldenrijk binnen. Mixed media, beelden, films, textiel en tekeningen gaan een magisch verbond aan waarvan alleen Saccone de sleutel kent. Saccone zet onze econditioneerde, vastgeroeste kijkervaring op losse schroeven
door een maalstroom aan beelden. Geen loodzware aanpak maar eerder een lichte, speelse toon waart door zijn werk. Saccone gaat schijnbaar intuïtief te werk. Anekdotisch materiaal, cryptische symbolen, hallucinerende weefsels en dadaïstische invallen vloeien samen in een verwonderde ode aan de moderne hypermaatschappij. Werk dat aanspoort tot eigen verhalen en nieuwe dromen.

Gino Saccone is geboren in 1979 (Jersey Channel Islands) en woont en werkt momenteel in Londen. Van 2009 tot 2010 was hij artist-in-residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn werk was onder meer te zien in de Supplement gallery, London (2012), Galerie Gabriel Rolt, Amsterdam en Implant UBS Bank, New York (2008).

Bij Tilmann Meyer-Faje (DE) heeft onderzoek gewerkt als een strijd tussen bouw en verval. Hij heeft geprobeerd vervalscenario’s na te bootsen vanuit zijn fascinatie voor vergankelijkheid. Met onder andere als resultaat sculpturen in de vorm van twee schepen. Hij heeft als een surrealist het bouwen van een schip nagespeeld. Bij hem zie je het falen van een nagebootst industrieel proces en hoe het zijn een eigen logica krijgt. De klei met zijn dynamiek, het onbeheersbare – waar imperfectie onderdeel wordt van het werk.

Tilmann Meyer-Faje 1971 woont en werkt in Amsterdam. Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam. In 2009 werd hij door Museum Paviljoens in Almere gevraagd een plan te ontwikkelen voor Almere Stedenwijk.

Philipp Kremer (DE) beoogt werken te maken die prikkelend en opwindend zijn, wat hij zelf betitelt als “ambachtelijk gemaakt vreugde”. Diepe gevoelens worden niet geschuwd. Hij baseert zich op zijn persoonlijke ervaringen én nauwgezet beoefende intuïtie, maar ook zoekt hij mogelijkheden te experimenteren en zo vormen en ideeën bloot te leggen die niet eerder werden gezien. Zijn werk wijdt zich aan het “drama van het bestaan”, dat de meest complexe en diepe schoonheid in zich bergt. Dat alles wordt weergegeven in een schilderstijl die verfrissend franjeloos en plat is. Zijn kleurgebruik daarentegen is uitbundig, waarin hij het hoogst bereikbare aan waarachtige vreugde bereikt en waarvan hoopt dat het de kijker meesleept als in een roes, maar tevens aanzet tot heroverwegen van zijn verwachtingen.

Philipp Kremer is geboren in Duisburg in 1981 en woont en werkt in Berlijn en Amsterdam. Van 2011 tot 20120 was hij artist-in-residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn werk was onder meer te zien in de Galerie Apice for Artists, Amsterdam (2012) en Galerie Lena Brüning, Berlijn (2011)

GINO SACCONE laat onder andere een tapijt zien. Geproduceerd bij het textielmuseum.
TILMANN MEYER-FAJE. Hij sloot recentelijk zijn werkperiode af in het europees keramisch werkcentrum sundaymorning@ekw. Het is voor het eerst dat zijn werk te plaatsen is in een galerie; aan mij de eer ze in deze openbaarheid te brengen.
PHILIPP KREMER schildert en tekent. Luidruchtig zijn zijn schilderijen gevoelig zijn tekeningen