2020

07.11—17.12 Dennis Tyfus You’re in-and-out of the band

Het divertissement van Antwerps Belgisch beeldend kunstenaar, radiomaker, specialist, cassettenrecorder, muzikant en uitgever Dennis Tyfus overstijgt alle grenzen. Soms buitenzinnig, dan weer extatisch, overal vindt Dennis Tyfus ontregelende schoonheid. Zijn liefde voor tekenen, epibreren en taal heeft zich vertakt in een buitengewoon oeuvre dat voortdurend in beweging is. November Music en Stichting Blauwe Paviljoen/ Galerie Mieke van Schaijk nodigen Dennis Tyfus uit voor het uitzonderlijke, multidisciplinaire project You’re In- and Out Of The Band.

De leidraad voor een muzikale totaalinstallatie getiteld You’re In- and Out Of The Band is een bingomolen. Als bezoekers de galerieruimte betreden zijn ze meteen onderdeel van een gedenkwaardige, uitgekiende bingoperformance. Een Ronddraaiende bingomolen en vallende balletjes bepalen wie er spelen en welke klanksculpturen er bespeeld worden. Bezoekers en uitgenodigde musici maken zo deel uit van verschillende improvisatiepools. Na afloop van de eenmalige concerten worden tijd en datum aan een exclusieve concertposter (mét treffende bandnaam) toevertrouwd om het immer wispelturige geheugen ondersteund de toekomst in te sturen, deze aanplakbiljetten worden geleidelijk deel van een groeiende totaalpresentatie.

Naast flyers en posters, tekeningen, schilderijen en performances wordt het artistieke universum van Dennis Tyfus ook bevolkt door installaties, sculpturen, video’s, vinylplaten, concerten, t-shirts, magazines, boeken en No Choice tatoeages. Daarnaast runt hij zijn eigen platenlabel Ultra Eczema, waarbij hij kan putten uit een groot netwerk aan geestverwante musici en kunstenaars. Eerder exposeerde Tyfus zijn werk al in het Middelheimmuseum Antwerpen, Galerie 1646 Den Haag, de Brusselse Beursschouwburg en The Zone Easthampton (USA).Dennis Tyfus wordt vertegenwoordigd door Tim Van Laere Gallery.