2019

16.11—26.01Into the Cave, 2014 acrylic gouache on canvas 120 x 180 cm Peter McDonald Kenichi Ogawa Weightless

How little unknown faces and very big bright balloon heads can make you smile and make you think.

Graag nodig ik u uit voor de tentoonstelling ‘Weightless’. Van Kenichi Ogawa (Aicha, Japan, 1969) liet ik al eerder werk zien. Peter McDonald (Tokyo, 1973), een Britse kunstenaar met een Japanse moeder, debuteert in Nederland in de galerie. Van Kenichi zijn oa kleine keramische objecten (faces), vol expressie te zien en McDonald schildert verfijnde taferelen van characters met grote ballonhoofden.

 

Kenichi Ogawa woont en werkt in Aichi, Japan. Hij heeft momenteel een solotentoonstelling bij Kenji Taki Gallery, Nagoya. Kenichi Ogawa: “Ik denk dat het belangrijk is voor elke kunstenaar om de essentie van een alledaagse gebeurtenis te voelen en er een kunstwerk van te maken. De impuls, of de drijvende kracht achter mijn keramische werken is hetzelfde – het zijn emoties in het dagelijks leven die niet door woorden kunnen worden uitgedrukt.”

Peter McDonald studeerde aan de St. Martins School of Art. Hij woont en werkt in Londen en Tokio. Recente solotentoonstellingen zijn: This, that and the other, Dio Horia, Greece, 2018, Mushrooms of Language, Kate MacGarry, UK 2017. McDonald ontving de John Moores-schilderprijs 2008. Zijn composities zijn beïnvloed door de Japanse schilderkunst. Peter McDonald: “Bij Japanse schilderijen gaat het niet om schaduwen, maar om het boven elkaar plaatsen van afbeeldingen op een plat vlak.”